موضوعات آخرین مطالب پيوندها
نويسندگان اجتماعی اخبار روز ایران دانشمندان در این آزمایشگاه روی ایده های دور از ذهن تحقیق می كنند. شركت گوگل وجود و استفاده از لابراتوار مخفیانه ای به نام 'گوگل ایكس' را تایید كرده است. شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: 9:34 :: نويسنده : Hadi
منابع خبری آمریکایی مدعی شده اند که پیام شفاهی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا مبنی بر موافقت آمریکا با برنامه هسته ای ایران ، به رهبر معظم انقلاب ، انتقال داده شده است . رجب طیب اردوغان در سفر به تهران پیام شفاهی اوباما را مبنی بر موافقت آمریکا با برنامه هسته ای غیرنظامی ایران، درصورتی که رهبر انقلاب فتوای خود درباره حرام بودن تولید و استفاده از سلاح های هسته ای را تقویت کند، به مقامات ایرانی منتقل کرده است.
به گزارش «تابناک»، نخست وزیر ترکیه که هفته گذشته و پس از ملاقات با اوباما در حاشیه اجلاس امنیت هسته ای کره جنوبی به ایران آمده بود، پیام شفاهی اوباما را به رهبر ایران منتقل کرده است. اوباما به اردوغان گفته بود ایرانی ها باید درک کنند که زمان برای مصالحه در حال به پایان رسیدن است و تهران باید از دریچه ای که برای مذاکرات باز است بهره برداری کند. البته اوباما مشخص نکرده است که آیا ایران می تواند به عنوان بخشی از برنامه هسته ای غیرنظامی مورد موافقت آمریکا، دست به غنی سازی اورانیوم بزند یا خیر، و به نظر می رسد که موارد حساس تر را به گفتگوهای 25 فروردین موکول کرده است. در ادامه این خبر، «واشنگتن پست» به سخنان رهبر انقلاب در مورد حرام بودن بودن تولید و استفاده از سلاح هسته ای اشاره می کند و می افزاید اوباما در دیدار با اردوغان می گوید که مشکل مذاکره کنندگان این است که چگونه می توانند سخنان آیت الله خامنه ای را به الزام جدی و قابل اعتماد ایران در نساختن بمب تعبیر کنند. مساله ای که با تایید نخست وزیر ترکیه نیز روبه رو می شود. رجب طیب اردوغان پیش از سفر به ایران در نشست امنیت هسته ای سئول با باراک اوباما دیدار و گفتگو کرد.
![]() از دیگر مباحث مورد مذاکره اوباما و اردوغان نیز مساله سوریه بوده است که نخست وزیر ترکیه به اوباما گفته بود که برای کاهش حمایت از بشار اسد به ایران فشار خواهد آورد. اردوغان گفته بود قصد دارد به رهبر ایران بگوید که حملات سوری ها به نیروهای مخالف مسلمان باید متوقف شود. واشنگتن پست همچنین با اشاره به نقش میانجیگری ترکیه، یکی از نشانه های این مساله را همراهی «هاکان فیدان»، رئیس سرویس اطلاعاتی ترکیه که به گفته این رسانه روابط نزدیکی با سردار سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران دارد، در دیدار با اوباما و همچنین در سفر به ایران می خواند. اگرچه پیش از این نیز در مورد انتقال پیام اوباما به ایران توسط اردوغان نیز گمانه زنی هایی وجود داشت، اما این نخستن بار است که به متن این پیام اشاره می شود. تلاش ترکیه برای ایفای نقش میانجی در اختلافات ایران و غرب در حالی صورت می گیرد که همراهی بیشتر ترکیه با سیاست های غربی در خاورمیانه و پیشنهاد ایران برای تغییر محل برگزاری گفتگوها موجب عصبانیت مقامات این کشور شده است. شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: 9:30 :: نويسنده : Hadi
آمارهای مسئولین از کاهش بیکاری در کشور سخن می گوید .اما گویا آنان عادت کرده اند همواره بخشی از یک واقعیت را به مردم بگویند و بخشی را نادیده بگیرند . آنچه را که رئیس بانک مرکزی به مردم نگفته است را بخوانید ، خود در این باره قضاوت کنید. چند روز پیش رئیس کل بانک مرکزی از کاهش نرخ بیکاری خبر داده است ، وی در این باره گفته است که در سال 90، روند شاخصهای بازار کار بهبود نسبی نشان میدهند. نرخ بیکاری در سه ماهه سوم سال 90به 11.8درصد رسید که در مقایسه با فصل مشابه سال قبل 0.3واحد درصد کاهش نشان میدهد.حال براستی چه اتفاقی عامل کاهش بیکاری شده است و آیا واقعا بیکاری کاهش یافته است؟
به گزارش «تابناک» ، کاهش نرخ بیکاری تنها در ظاهر قضیه است و جای تعجب است، مسئولینی که این امر را می داند چرا به این گونه آمار تکیه می کند. بنابر آمار موجود، نرخ بیکاری در سه ماهه سوم سال 90، 11/8می باشد که این نرخ برای سه ماهه سوم سال 89، 12/1می باشد. درست است که در ظاهر امر این دو نرخ حکایت از کاهش نرخ بیکاری دارد ولی اگر یک اطلاع دیگر نیز داده شود، به خوبی متوجه می شویم که واقعیت امر چه بوده است. یکی از سوال های نمایندگان در روز سوال از رئیس جمهور بحث ایجاد اشتغال بود که به نظر مجلس با نرخ رشد اقتصادي سالهاي 88 و 89 ایجاد يك ميليون و ششصد هزار شغل در سال 89 غیر منطقی به نظر می رسید. سوالی که با تنها با این پاسخ رئیس حمهور همراه بود: چرا نمیشود 1میلیون و 600هزار شغل درست کرد؟ ![]() در سه ماهه سوم سال89، جمعیت فعال کشور، 23 میلیون و هفتصد هزار نفر بوده است، حال آنکه این جمعیت فعال در سه ماهه سوم سال 90 به 22 میلیون و هفتصد هزار نفر رسیده است. و این در حالی است که به گفته خود مقامات وزارت تعاون، کار و رفاه تامین اجتماعی سالانه بیش از یک میلیون متقاضی شغل وارد بازار کار می شود. به بیان ساده تر، جمعیت فعال نه تنها نباید کاهش پیدا می کرد، بلکه باید نزدیک به یک میلیون نفر نیز بدان اضافه می گشت. حال آیا با وجود این اطلاعات، آیا باز هم می توانیم از کاهش نرخ بیکاری به عنوان عامل مثبت ارزیابی کنیم؟ به نظر می رسد، نمی خواهیم واقعیت را بررسی کرده و بر اساس آن به بهبود عملکرد خود بیندیشیم. اگر آقای بهمنی تنها به نرخ بیکاری اشاره کرده اند، خوب است درکنار اعلام آن نرخ، می فرمودند که در سه ماهه سوم پاییز 90 نسبت به سه ماهه سال 89، یک میلیون نفر، وارد بازار کار نشده و از جمعیت فعال بیرون رفته اند، و هم چنین بیان می داشتند که به میزان 800 هزار شغل نیز از بین رفته است. به بیان دیگر در سه ماهه سوم سال 90 میزان شاغلین بیست میلیون و صد هزار نفر بوده است که هشتصد هزار نفر، کمتر از میزان شاغلین در سه ماهه سوم سال 89 که بیست میلیون و نهصد هزار نفر بوده است، می باشد. اگر این گزاره هایی که آقای بهمنی مرقوم نکرده بودند، بیان کنیم، متوجه می شویم که کاهش نرخ بیکاری، بیش از آنکه ناشی از افزایش اشتغال باشد، ناشی از کاهش جمعیت فعال در کشور می باشد. و به جای آنکه نرخ بیکاری را معیار بهبود بازار کار قرار دهیم، می گفتیم چه بر سر اقتصاد ایران آمده است که نه تنها یک میلیون نفر که قرار بود سالانه وارد بازار کار شوند، وارد نشده و از همان بیست و سه میلیون و هفصد هزار نفری که در سه ماهه سوم سال 89 حظور داشته اند، یک میلیون آن نیز بیرون رفته و هشتصد هزار شغل نیز از بین رفته است؟ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: 9:29 :: نويسنده : Hadi
محسن رضایی، در دیدار نوروزی کارکنان مجمع تشخیص مصلحت نظام، از طرح تغییر مکان مذاکرات هسته ای سخن گفت؛ علی اکبر هاشمی رفسنجانی، در دیدار نوروزی با برخی نمایندگان مجلس، در خصوص اظهارتش درباره رابطه با آمریکا حرف زد؛ و محمود احمدی نژاد با نمایندگان مجلسی دیدار داشت که می خواهند یکی دیگر از وزرایش را استیضاح کنند. یک هفته پس از سفر رجب طیب اردوغان به تهران و در حالی که هنوز موضوع مذاکرات ایران و گروه 1+5 یکی از محورهای مطرح در روابط ایران و ترکیه است، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار روز دوشنبه با مدیران و کارکنان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام پیشنهاد داد محل مذاکره ایران و گروه 1+5 به یکی از شهرهای دمشق، بیروت یا بغداد تغییر یابد. رضایی با بیان اینکه با توجه به بدقولیهای دوستان ما در ترکیه در پایبندی به برخی توافقات، بهتر است مذاکرات ایران و گروه 1+5 در یکی دیگر از کشورهای دوست برگزار شود. پیشنهاد رضایی با واکنش های فراوانی در رسانه های خارجی همراه بود. جنانکه رویترز آن را نمونه ای از صف آرایی علیه ترکیه توصیف کرد؛ رسانه های ترک و سیاسیون این کشور غافلگیر شدند؛ اسرائیلی ها آن را خرید فرصت خواندند؛ سوری ها و عراقی ها دلگرمی خود را نشر دادند؛ و... اما بالاخره روز سه شنبه وزارت خارجه عراق اعلام کرد که میزبان یک هیأت از شورای امنیت ملی ایران است و از پیشنهاد میزبانی مذاکرات ایران و گروه 1+5 در بغداد استقبال می کند.
![]() آخرین روز تعطیلات و روز طبیعت ایرانیان
![]() جمعی از مسئولان سه قوه ظهر روز سه شنبه با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.
![]() اظهارات دو ماه پیش آیت الله هاشمی رفسنجانی بار دیگر موج خبری فراوانی را به راه انداخت. آیت الله هاشمی رفسنجانی در اسفند ماه سال گذشته دیداری با مسئولان فصلنامه مطالعات بينالمللي داشت که شرح این مصاحبه در شماره فرودین نود و یک این فصلنامه به چاپ رسید. با بیرون آمدن مطبوعات از تعطیلات دو هفته ای نوروز بازنشر اظهارات آیت الله هاشمی در این نشریه موجی از واکنشها را به همراه داشت. حجت الاسلام سعیدی نماينده ولی فقیه در سپاه هم اظهارات هاشمی را ناسازگار با انسجام ملی و اقتدار داخلی خواند و گفت این گونه اظهار نظرها شائبه دو دستگی را در میان مسئولان دامن می زند. اما هاشمی در دیدار نوروزی خود با برخی نمایندگان مجلس درباره اظهارات خود توضیحاتی داد. فاضل موسوی از اعضای فراکسیون اقلیت می گوید هاشمی در این دیدار در توضیح اظهاراتش گفت: اگر بحث هایم در مورد رابطه با آمریکا در آن نامه مورد ایراد بود، حتما حضرت امام در همان زمان پاسخ من را می دادند.
هاشمی در دیدار نوروزی با برخی نمایندگان ادوار و فعلی مجلس شورای اسلامی
![]() نمایش "پس از سقوط" به کارگردانی منیژه محامدی در مجموعه تماشاخانه ایرانشهر در حال اجراست.
ادامه مطلب ... شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: 9:28 :: نويسنده : Hadi
وزیر خارجه به چند کشور منطقه برای حل این مشکل سفر کرده است؟ آقای احمدی نژاد با چند همتای خود در این زمینه تلفنی گفتگو کرده است؟ نکند نگران این هستید که به عربستان سعودی و البته ترکیه بر بخورد و از شما ناراحت شوند ؟ اگر مظلومیت و شیعه بودن بحرینی ها به تحرک وادارتان نمی کند ،دست کم نگران بر هم خوردن توازن قوا در منطقه باشید.
درحالی که سرکوب انقلاب مردمی بحرین توسط نیروهای آل خلیفه واکنشی جدی را در میان رسانه ها و دولت های غربی به دنبال نداشته است، دستگاه دیپلماسی کشورمان نیز در این زمینه هیچ فعالیت قابل توجهی از خود بروز نداده است.
پرسش این جا است، دولتی که ادعای سیاست خارجی تهاجمی و راهبرد «تعامل سازنده» در عرصه روابط بین الملل داشت و قرار بود «عزت، حکمت و مصلحت» را الگوی فعالیت دیپلماتیک خود قرار دهد، به جز احضار سفیر عربستان و بحرین و ابراز نگرانی، چه کار قابل توجهی برای جلب افکار عمومی بین المللی نسبت به تحولات بحرین انجام داده است؟ وزیر خارجه به چند کشور منطقه برای حل مشکل بحرین سفر کرده است؟ آقای احمدی نژاد با چند همتای خود در این زمینه تلفنی گفتگو کرده است؟ ترکیه در هفته ای که گذشت میزبانی بیش از هفتاد کشور را تحت عنوان کنفرانس «دوستان سوریه» برگزار کرد که نتیجه آن شناسایی «شورای مقاومت مردمی» سوریه به عنوان نماینده مشروع این کشور و توافق برای ارسال کمک های مالی و اطلاعاتی به مخالفین اسد بود. اما چه خبر از «دوستان بحرین»؟ دولت مردان ما که می گویند نیمی از دولت های دنیا پشت سر ما قرار دارند و نیمه دیگر هم مردمشان با ما همدل اند، پس از محکوم کردن سیاست های ترکیه، چه اقدامی برای حل بحران بحرین کرده اند؟ آیا دیپلمات ها برای برگزاری کنفرانسی متشکل از دوستان بحرین مشغول رایزنی هستند؟
به گزارش «تابناک»، جنبش مردم بحرین که همزمان با دیگر امواج خروشان تغییر در کشورهای عربی منطقه آغاز شد، هرگز به شکلی جدی مورد توجه قرار نگرفت. اگرچه دولت های غربی گاهی زبان به انتقاد از حاکمان بحرین گشودند اما هیچگاه وضعیت آن گونه نشد که در مورد سوریه پیش رفت. اما تفاوت مردم بحرین و سوریه در چیست؟ هر دو کشور با قیام های مردمی برای انجام اصلاحات روبه رو شدند. در سوریه بشار اسد قول انجام اصلاحات را داد، همان طور که در بحرین حاکمان این کشور اظهار کردند. در سوریه دخالت خارجی به نفع نیروهای مخالف، و در بحرین به شکلی عجیب برای سرکوب مردم صورت گرفت. اعمال آشکار عربستان و برخی کشورهای دیگر منطقه ای و فرامنطقه ای در این رویکرد دوگانه هیچگاه مورد توجه قرار نگرفت، اما بدون ارائه دلیل و مدرک، از دخالت های ایران در سوریه و بحرین انتقاد شد. مجموع کشته های سوریه هرروز در رسانه ها اعلام شد، اما کمتر کسی است که بداند در بحرین چند نفر کشته شده اند. و جالب این جاست که حتی با آمارهای اعلام شده توسط رسانه های غربی و با توجه به نسبت جمعیت دو کشور، کشته های بحرین یک سوم کشته های سوری است و نیروهای کشته شده دولتی در سوریه نه برابر بحرین است. اما آیا به همین نسبت به مسائل بحرین پرداخته شده است؟ آیا جان انسان ها به صرف تعداد اهمیت دارد؟ آیا برای محکوم کردن و صدور قطعنامه حدنصابی از کشته ها مدنظر است؟ شاید جواب غرب به این سوالات مثبت باشد. شاید هم بیش از جان مردم ملاحظات سیاسی مورد توجه باشد. اما آیا سیاست ما نیز برگرفته از آموزه های غربی است یا آن طور که مدعی هستیم ادامه راه مظلومین است و حامی مظلومین؟ در روزهایی که دولت های بسیاری از هیچ تلاشی برای پشتیبانی از نیروهای مخالف سوری چشم پوشی نمی کنند، دستگاه سیاست خارجی ما همچون همیشه با موضعی انفعالی به تحرکات واکنش نشان می دهد و وزیر خارجه به جای بازی سازی برای رسیدن به اهداف و منافع ملی، همچون مدافعی مشغول دفع حملات حریف و پوشش دادن اشتباهات نابازیگران عرصه سیاست خارجی از نهادهای غیرتخصصی است. در این میان، هر از گاهی که دیگران با پیشنهادات خود تکانی به این وضعیت می دهند، جناب وزیر هم چند قدمی برمی دارند. درحالی که روسیه، چین و بسیاری از کشورهای دیگر به خاطر تصمیمات کنفرانس دوستان سوریه و نادیده گرفته شدنشان در تحولات خاورمیانه به دنبال فرصتی برای ابراز نقش خود در این منطقه هستند، بسیار به جا بود که هدایت گران سیاست خارجی از این فرصت برای نشان دادن مظلومیت مردم بحرین و ارائه راهکاری بین المللی برای حل بحران این کشور استفاده می کردند. ابتکار ایران در برگزاری کنفرانس دوستان بحرین نه تنها می تواند نور امیدی بر دل مردم این کشور بتاباند بلکه برای کشورمان نیز خالی از لطف نیست. نمایش دیپلماسی فعال در سطح منطقه ای و جهانی، آشکار ساختن چهره های دو رو در برخورد با حوادث مشابه، شکستن تصویرسازی رسانه ها از منزوی شدن ایران و جلب نظر ملت های عرب منطقه که چشم به تحولات برادران هم کیش و هم زبان خود دارند، بدیهی ترین اثرات چنین اقدامی می تواند باشد. آقای صالحی، روشن است که اگر امروز شما و دستگاه متبوعتان در برنامه ریزی، پیشبرد و پیگیری منافع ملی کشورمان تعلل کنید نه تنها عرصه را برای فعالیت سایر کشورها در منطقه باز گذاشته اید، بلکه باید همچون گذشته تنها به دنبال ترمیم شکاف های ایجاد شده از حرکت ها و سخنان ناپخته و نابخردانه عده ای بی خبر از منافع و مصالح کشور باشید و وقتتان را صرف مشخص کردن موضع رسمی وزارت خانه کنید. جناب وزیر، وزارت خانه را یک سخنگو کافی است، شما کاری کنید.
پرسش این جا است، دولتی که ادعای سیاست خارجی تهاجمی و راهبرد «تعامل سازنده» در عرصه روابط بین الملل داشت و قرار بود «عزت، حکمت و مصلحت» را الگوی فعالیت دیپلماتیک خود قرار دهد، به جز احضار سفیر عربستان و بحرین و ابراز نگرانی، چه کار قابل توجهی برای جلب افکار عمومی بین المللی نسبت به تحولات بحرین انجام داده است؟ وزیر خارجه به چند کشور منطقه برای حل مشکل بحرین سفر کرده است؟ آقای احمدی نژاد با چند همتای خود در این زمینه تلفنی گفتگو کرده است؟ ترکیه در هفته ای که گذشت میزبانی بیش از هفتاد کشور را تحت عنوان کنفرانس «دوستان سوریه» برگزار کرد که نتیجه آن شناسایی «شورای مقاومت مردمی» سوریه به عنوان نماینده مشروع این کشور و توافق برای ارسال کمک های مالی و اطلاعاتی به مخالفین اسد بود. اما چه خبر از «دوستان بحرین»؟ دولت مردان ما که می گویند نیمی از دولت های دنیا پشت سر ما قرار دارند و نیمه دیگر هم مردمشان با ما همدل اند، پس از محکوم کردن سیاست های ترکیه، چه اقدامی برای حل بحران بحرین کرده اند؟ آیا دیپلمات ها برای برگزاری کنفرانسی متشکل از دوستان بحرین مشغول رایزنی هستند؟ رجب طیب اردوغان در گفتگوی تلویزیونی خود با شبکه دو صراحتا اعلام کرد کرد که در بحرین مسئله خاصی و جود ندارد و یک هفته پس از ترک ایران نشست دوستان سوریه را در کشورش میزبانی کرد که نشان دیپلماسی فعال همسایه شمال غربی ما در مسئله سوریه دارد. دستگاه دیپلماسی ما برای حل مسئله بحرین چه کرده است؟
![]() ادامه مطلب ... شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: 9:27 :: نويسنده : Hadi
معاون مهندسي و پدافند غيرعامل وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح گفت: آمادگي داريم ماموريت مين زدايي را نه تنها براي خود، كه براي كشورهاي متقاضي بدون هيچ چشمداشتي انجام دهيم. پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, :: 22:6 :: نويسنده : Hadi
یک منبع آگاه گفت: رئیس جمهور در نامهای از هاشمی شاهرودی رئیس هیئت حل اختلاف خواسته است تا موضوع استیضاح وزیر کار، حل و فصل شود. پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, :: 22:3 :: نويسنده : Hadi
اینترپرایز نخستین ناوهواپیمابر جهان است که با سوخت هستهای فعالیت میکند. طول این شناور 342 متر است و درسال 1952 با هزینه 451 میلیون دلار ساخته شد. 5828 نفر نیز در این شناور جنگی مستقر هستند. ناو هواپیمابر "اینترپرایز" آمریکا، با عبور از کانال سوئز به سمت خلیج فارس در حرکت است. پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, :: 22:2 :: نويسنده : Hadi
به مناسبت سال جدید،دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، همراه با معاونان مشاوران و روسای کمیسیون های دبیر خانه مجمع تشخیص مصلخت نظام، با رییس جمهور، ریسس قوه قضاییه، و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند. دکتر محسن رضایی با دکتر محمود احمدی نژاد، آیت الله هاشمی رفسنجانی، و آیت الله آملی دیدار کردند. پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, :: 21:55 :: نويسنده : Hadi
دولت اجازه ایجاد گمرک در مناطقی که لازم است را نمی دهد و 78 درصد قاچاق کشور ناشی از همین علت است . به راستی معمای قاچاق رسمی و غیر رسمی در ایران کنونی چیست ؟ مسئولین گمرک کشور در روز های اخیر در مصاحبه با رسانه ها اعلام کرده اند که 20 درصد واردات در ایران به صورت قاچاق انجام می شود و از این میزان قاچاق، حدود 18 درصد آن از مرز رسمی کشور، جایی که گمرک در آن حضور دارد، صورت می گیرد و مابقی آن از مرز های غیر رسمی صورت می پذیرد. ادامه مطلب ... پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, :: 21:52 :: نويسنده : Hadi
![]() ![]() |